Ga naar de inhoud

Klassieke Dressuur

Klassieke Dressuur instructie

Tijdens de les kijken we naar wat jouw wensen en doelen zijn en natuurlijk naar wat je paard nodig heeft, waar jullie tegenaan lopen en hoe ik hierbij kan helpen. Klassieke dressuur instructie kan bestaan uit: rijden, werk aan de hand, grondwerk of longeren.

We werken altijd naar een basis waarin het paard in balans en vrij kan bewegen, waarbij hij zijn rug omhoog brengt zodat hij de ruiter goed kan dragen. Tijdens mijn lessen werk ik met het trainen van zowel de verticale- als de horizontale balans. Dit alles doen we met behulp van verschillende dressuurmatige oefeningen en zijgangen.

We werken altijd op het tempo van het paard en wat hij aankan, zowel fysiek als mentaal. Ik werk met zowel klassieke dressuur als moderne trainingstechnieken en let tijdens de training altijd op de biomechanica van het paard.

Klassieke Dressuur instructie

Tarieven

45 minuten privé les € 50
60 minuten duo les p.p. € 35
Reiskosten
Afstanden t/m 25 km vanaf 8055 PZ zijn gratis, daarbuiten geldt het km tarief van € 0,40. Deze worden uiteraard verdeeld over de route.

Zij gingen je voor

Dressuur lessen

Sinds ik bij Renalda les zijn mijn pony en ik met sprongen vooruit gegaan. Het verschil is elke maand weer te zien. Wat ik zo fijn vind is dat Renalda procesmatig werkt. Alle oefeningen passen in de context van waar je mee bezig bent en elke les bekijken we het hele proces; waar we vandaan komen en waar we naartoe willen. Alles wat we doen heeft samenhang en dat maakt het effectief. Daarnaast is Renalda ontzettend goed voor mens en paard. Ze houdt rekening met dat nieuwe dingen leren lastig is en geeft je alle ruimte om te proberen.

Brechtje en Estrella

Grondwerk en rijlessen

Bij Renalda les ik altijd met veel plezier, vroeger met mijn Shetlanders Liesje en Puck en vandaag de dag met haar uitdagende haflinger Atish. Wat ik erg waardeer is dat Renalda goed naar de houding van het paard kijkt maar ook naar die van de mens, ze een nuchtere kijk en heel veel gezonde paarden kennis heeft. Renalda heeft de paarden en mij altijd op een super goede rustige positieve en vriendelijke manier les gegeven, ik kan bij haar met alle grote en kleine problemen terecht. Bovendien is Renalda hartstikke gezellig en kan ze goed meedenken over verschillende dingen omtrent de paarden, wat het voor de paarden en mij perfect maakt!

Atish en Veerle

Training

Renalda is vriendelijk netjes en gaat goed met de paarden om. Ze traint voor mij een paard voor de verkoop en stuurt dan elke keer netjes foto’s en een verslagje van de training. Het paard vindt het ook heel prettig en gaat mooi vooruit. Ze is zacht in de hand en weet de oefeningen op de grond als op het paard correct uit te voeren.

Ik ben echt heel tevreden en kan haar aan iedereen aanraden!

Beatrijs en Bistrot

Grondwerk lessen
Renalda geeft super fijn les! We zijn bezig met grondwerk met mijn super eigenwijze 3-jarige haflinger merrie. Super pittig en echt een draak, maar Renalda denkt helpt heel fijn mee.
 
Fijne, eerlijke maar duidelijke manier van trainen.
 
Ellis en Flame

Before & After

Brechtje en Estrella, van teveel op de voorhand naar een goede horizontale balans en een mooie ronde bovenlijn.
Atish en Veerle, van een holle bovenlijn naar een bolle bovenlijn.
Amira, mooie proces foto's waarin je ziet hoe ze zich ontwikkeld heeft van een mooie basishouding naar een krachtige achterhand en opgerichte zelfhouding.
Luna en Thamar, in één les van te rond en te diep naar lengte in de hals en een naar voren gerichte beweging.
Mooie proces foto's van 1 maand training. Van lengte en naar de hand toe, naar een mooie bolle bovenlijn en meer gedragen achterbeen.
Sille en Fortis, van een holle bovenlijn naar een bolle bovenlijn.