Ga naar de inhoud

Rijles

Rijles

Heb je een eigen paard en wil jij je graag verder ontwikkelen in het rijden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Tijdens de lessen werken we aan een goede dressuurmatige basis, je leert hoe je op een correcte manier je paard in balans kunt laten bewegen zodat hij de ruiter goed kan dragen. Ook leer je hoe je jouw paard fysiek sterker maakt en werkt met zowel de verticale- als de horizontale balans. 

Ik heb een achtergrond in de klassieke rijkunst en dit zul je ook terugzien in mijn lessen. We werken veel met zijgangen om je paard sterker en soepeler te maken. Daarbij heb ik me ook verdiept in modernere trainingswijzes zoals Connected Riding en het trainen van de verticale balans. Ik kijk naar het hele paard, zowel fysiek als mentaal en naar wat hij of zij nodig heeft in de training.

Houding en zitles

Naast dat het belangrijk is dat je paard leert hoe hij zijn lichaam goed gebruikt, is een goede ruiterhouding ook essentieel. Hoe wij op ons paard zitten en (mee)bewegen heeft grote invloed op de beweging en prestaties van ons paard. Het ontwikkelen van een goede ruiter houding neem ik daarom altijd mee tijdens de dressuur lessen.  Het is natuurlijk ook mogelijk om tijdens de les doelgericht aan jouw houding te werken. Ik ben zelf 8 jaar Centered Riding instructeur geweest en haal hier nog altijd veel inspiratie vandaan. 

Rijles

Tarieven

Tarieven worden berekend vanaf postcode 8055 PZ

45 minuten privé les € 50
t/m 25 km
45 minuten privé les € 55
26 t/m 50 km
45 minuten privé les € 60
vanaf 51 km