Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Dat is van te voren niet altijd te zeggen, gemiddeld zijn het vaak 3 tot 5 sessies per situatie maar het verschilt echt per paard. Soms zijn 1 of 2 sessies genoeg en een andere keer heeft een paard meer sessies nodig. 

Nee in principe niet. Als de spanning rondom de behandelde situatie weg is dan blijft dit ook zo. Wel kan het zijn dat er naast de spanning ook een deel gedrag meespeelt, belangrijk is om hier ook mee aan de slag te gaan. Soms is het zo dat het paard opnieuw een nare ervaring op doet, dan kan er wel weer spanning ontstaan. 

Nee zeker niet, de trillingen geven een beetje het zelfde gevoel als het trillen van je telefoon. 

Nee dat hoeft niet, we werken aan de situatie waar de spanning zich nu uit. Soms kan het zijn dat we gaandeweg de onderliggende angst van het probleem ontdekken, we passen de behandeling aan op wat het paard laat zien. 

Ja absoluut. De intensiteit van de spanning maakt niet uit, ook bij lichte angst en spanning kan de ESDR goed werken. Hoe ernstig de spanning is hoeft ook niks over de duur van het traject te zeggen, elk paard is hierin anders en heeft zijn eigen tempo.