Dé online Cursus over Zijgangen

Alles wat jij moet weten over zijgangen.
En krijg direct toegang tot de cursus!
mensen gingen je voor!
0

Wist jij dat zijgangen veel makkelijker kunnen zijn dan dat je nu denkt?!

De afgelopen jaren heb ik heel wat leerlingen mogen helpen met hun paard, van fjorden tot sportpaarden. Allemaal met 1 gemeenschappelijke vraag; hoe train je de zijgangen op een goede manier?

Dit alles heb ik samengevat in een online cursus! 

In een eenvoudig te volgen cursus leer jij:

Dit alles leer je aan de hand van korte video's, aangevuld met duidelijke illustraties en inzicht gevende drone beelden!

Mensen die deze cursus al eens live gevolgd hebben zeggen het volgende:

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus is opgebouwd en verdeeld in de volgende 9 modules:

Module 1, wat en waarom zijgangen? In deze module gaan we dieper in op wat zijgangen zijn en waarom je deze inzet. 

Module 2, de basis. Om de cursus goed te kunnen volgen is het belangrijk dat we met de neus dezelfde kant op staan. Hoe zit het met de natuurlijke balans van het paard, wat betekenen de begrippen stelling en buiging en wat wordt er met sporen bedoeld. 

In de daarop volgende modules worden alle zijgangen behandeld. Iedere module bestaat uit 4 onderdelen: 1) Uitleg over de zijgang, 2) de zijgang van voor- en achter gezien, 3) de zijgang van bovenaf gezien en als laatste 4) een video met beelden van wat er “fout” kan gaan in de uitvoering. 

Dressuur is er voor het paard, het paard is er niet voor de dressuur.

Ieder paard kan dressuur en dus ook zijgangen. Het ene paard heeft meer aanleg om grote sierlijke bewegingen te maken dan het andere paard, maar elk paard kan dressuur. De zijgangen zijn hier een onderdeel van en helpen je paard sterker en soepeler te worden en om jullie onderlinge communicatie te verbeteren. 

Zijgangen zijn zóveel meer dan alleen een oefening uit je dressuurproef! 

Laat mij jou helpen te leren over het WAT en WAAROM van zijgangen!

Prachtige en unieke drone beelden!

Wanneer krijg je nou de kans om álle zijgangen van bovenaf te bekijken, te pauzeren, terug te spoelen en weer opnieuw te bekijken?! En niet van 1 paard, maar van 4 paarden! Hoe gaaf is dat!! 

Wie geeft deze lessen? 

Mijn naam is Renalda Reitsma, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn haflingers in de buurt van Zwolle. Dat is niet altijd zo geweest, we hebben ook in Frankrijk en in Zwitserland gewoond. Zelf heb ik ook een tijdje in Portugal gezeten, bij een van de grootmeesters van de Portugese Klassieke Rijschool. 

En precies daar liggen de bouwstenen voor het maken van deze cursus, in Portugal is het trainen van zijgangen namelijk heel normaal. Het is de basis waar de gehele training op gebouwd is. Alles wordt opgelost met zijgangen en laat dat nu net zijn wat voor ons in Nederland vaak helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Iets wat vaak veel later komt op een hoger niveau, of iets wat we doen omdat het nu eenmaal moet omdat we op wedstrijd gaan. 

In Portugal is mijn interesse gewekt voor de eenvoud van zijgangen, in de jaren die volgden ben ik me meer en meer gaan verdiepen in de zijgangen en ook in het aanleren ervan. Een van mijn vragen was, hoe kan elk paard dit op een eenvoudige manier aanleren waarbij ras en fysieke aanleg niet in de weg hoeft te staan? Ook vind ik het biomechanisch correct uitvoeren van de zijgangen erg belangrijk, dus heb ik veel tijd besteed aan het volgen van cursussen en het werken met diverse specialisten op het gebied van dressuur en biomechanica van mens en paard om zo antwoord op mijn vragen te krijgen. 

Inmiddels heb ik 18 jaar ervaring in het geven van lessen en trainen van paarden. De opgedane kennis en ervaring heb ik kunnen bundelen in een eenvoudige cursus over zijgangen. Waarom eenvoudig? Omdat ik vooral denk dat we het niet moeilijker moeten maken dan het is, zijgangen zijn er namelijk om je paard te helpen en als je de materie snapt dan hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn!

Dé online cursus over zijgangen

Dit zit er in de cursus:

Met een totaal waarde van € 299,- 

Nu voor: € 39,-

Schaf je de cursus vóór 1 februari aan? Dan kun je meedoen met de gratis live sessie op 18 februari waarin ik al je vragen beantwoord!